*Nettavisen* Nyheter.

Norsk modell hot i USA

Birgitte Marielle stakk av med seieren i den amerikanske modellkonkurransen «Girl of the month».

09.01.08 22:46

(SIDE2): Den norske modellen Birgitte Marielle Kinn Rustad meldte seg på den internasjonale modellkonkurransen for gøy. Først vant hun «Girl of the day» i november, gikk så videre til «Girl of the month» og stakk til slutt av med hele seieren.

Vant på noen dager
- Det er kjempegøy at det er 200.000 som stemte meg fram til en seier. Denne siden er jo veldig stor i USA selv om det ikke er så mange som har hørt om den i Norge, sier Birgitte Marielle.

Nettsiden Break.com er omtrent som YouTube hvor man legger ut bilder og videoer, forklarer hun og forteller at hun ble forespurt om å være med i konkurransen.

- Jeg har jo profil der og hadde lagt ut en del bilder. Redaksjonen i Break.com spurte om jeg ville være med i konkurransen og i løpet av noen dager hadde jeg vunnet, sier hun.

Sjekk ut konkurransen og se flere bilder av Birgitte Marielle her

Birgitte Marielle bor i Oslo og hører til i modellstaben til Rask Models under ledelse av Helene Rask.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Foto: Privat)

- Det er alltid gøy når norske modeller gjør det stort i utlandet, sier Rask til Side2. For oss i bransjen er dette en anerkjent konkurranse som gir berømmelse kanskje mer enn de store inntektene.

Smart blondine
Ved siden av å være modell utdanner Birgitte Marielle seg som hud- og kroppsterapeut og er kjæreste med rapperen Kleen Cut. Hun har tidligere vært med på Side2s liste over de 50 mest sexy kvinnene i Norge, og onkelen hennes er ingen ringere enn statsministeren på Island.

Les saken: Norges mest sexy lærer

- Modellbransjen er ganske usikker så det er bra å ha begge bena godt plassert på jorda. Jeg jobbet tidligere som privatlærer i naturfag og matte på ungdomskolenivå og tenker på å studere naturmedisin etterhvert.

- Modelljobbingen er som en morsom erfaring og gir litt inntekter, men det er ikke så lett å livnære seg på kun modelljobbing, sier hun.

For seieren i den amerikanske konkurransen fikk hun med seg en pengepremie på 550 dollar, som tilsvarer omtrent 3000 norske kroner

- Det er jo deilig med litt ekstra penger nå etter jul og alt, sier hun.

- Litt creepy
22-åringen kan også fortelle at hun har fått en del henvendelser etter at hun var med i konkurransen.

- Mailene jeg har fått er både hyggelige og litt creepy må jeg si. Noen spør om jeg vil komme på besøk og at de skal spandere middag og reise på meg.

- De spør også om de ikke kan komme å besøke meg, men det skjer neppe med det første! Uansett er det hyggelig at folk sender mail til meg og jeg har fått mest positive tilbakemeldinger, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.