*Nettavisen* Nyheter.

Norsk modell narko-siktet

BESLAGET: Politiet viste i sommer deler av beslaget som ble gjort under Ekstremsportveko på Voss. Det meste av narkotikaen ble imidlertid beslaglagt i en bil, som var på vei fra Oslo til Bergen. FOTO: POLITIET

Politiet mener kvinnen og hennes kjæreste hadde en sentral rolle i virksomheten.

(Bergensavisen): I snart et halvt år har hun sittet i varetekt mens etterforskningen har pågått.

– Hun erkjenner ikke straffskyld, og hun tar siktelsen og varetektsoppholdet tungt, sier hennes forsvarer, advokat Jannicke Keller-Fløystad til BA.

Ved 18-tiden fredag 26. juni i år stoppet politiet en bil på Voss. To menn på 24 år fra bergensområdet var ikke helt ukjent for politiet fra før. Betjentene sjekket bagasjerommet og fant 1,6 kilo amfetamin.

– Ekstremt mye

Tre dager senere gikk det lokale politiet på Voss ut i mediene og fortalte at politiet hadde beslaglagt over to kilo narkotika og 18.000 tabletter under den årlige Ekstremsportveko. Til sammen 26 personer ble pågrepet.

– Dette er ekstremt mye. Vi har ikke vært borti lignende før, sa lensmann på Voss Ivar Hellene til BA.

Nå viser det seg at det meste av narkotikaen som ble beslaglagt trolig ikke hadde noe med Ekstremsportveko eller deltakerne å gjøre.

Politiet mener amfetaminet var myntet på brukere i bergensområdet, og at de to kurerne bare hadde gjort et stopp i bygden på vei til Bergen.

Politiet har lagt lokk på etterforskningen i flere måneder, men den siste fengslingen i Bergen skjedde uten referatforbud.

Bergensmodellen, som flere ganger har vært avbildet i reportasjer i aviser, magasiner og i andre sammenhenger, skal ifølge politiet ha organisert virksomheten og hatt en bakmannsrolle. Disse anklagene avviser hun. Etterforskningen ventes ferdig innen 4-8 uker.

Politiet bygger siktelsene på vitneforklaringer samt data fra mobiltelefontrafikk og andre tekniske spor.

En av de fem siktede skal ha forklart at kvinnen og kjæresten var oppdragsgivere og mottakere av amfetaminet som ble beslaglagt på Voss.

Også lagmannsretten mener det er skjellig grunn til å mistenke modellen for å ha hatt en overordnet rolle i narkotikasaken. Hun var også mistenkt i en annen sak en tid før hun ble pågrepet i sommer.

Anker til Høyesterett

En av de fem siktede er løslatt, og kvinnen i 20-årene er fortsatt den eneste som sitter på restriksjoner i varetekt. Bakgrunnen er at hun ikke har villet møte til planlagte avhør eller har nektet å svare på spørsmål.

Forsvarsadvokat Keller-Fløystad mener lagmannsretten har bygd den siste kjennelsen på uriktig faktum og sier avgjørelsen blir anket til Høyesterett.

Les flere saker fra BA.no her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag