*Nettavisen* Nyheter.

Norsk mor døde av sykdom

Foto: Arwidi, Peter (SCANPIX)

- Datteren (9 md.) døde som en følge av dette, opplyser svensk politi.

20.02.12 21:31

Mandag 16. januar ble det slått alarm da en norsk seksbarnsmor, Kjærsti Elida Guseck (38), og hennes ni måneder gamle datter ble funnet døde i en leilighet i Arboga i Sverige.

Politiet fryktet at de sto overfor en drapssak. Svensk politi opplyser mandag at etterforskningen i saken avsluttes, og at det ikke foreligger noe kriminelt bak dødsfallene.

- Konklusjonen er at kvinnen har dødd av et sykdomstilfelle og at hennes datter døde som en følge av det, sier etterforskningsleder Per Envall i en uttalelse.

Politiet kan ikke oppgi eksakt informasjon om når de to personene døde. Prøver som ble tatt i forbindelse med de rettsmedisinske undersøkelsene, viser at det ikke ble funnet noen fremmede preparater i kroppene, opplyser politiet i en pressemelding.

Det finnes heller ingen tegn til ytre vold på verken kvinnen eller barnet.

Politiet ønsker ikke å si noe om sykdommen.

- Vi velger å ikke si noe om dette av respekt for pårørende. Rettsmedisinerne har hatt tilgang til alle sykejournaler, og har ut ifra det gjort en god vurdering om at hun døde som følge av et sykdomstilfelle, sier pressetalsmann ved politiet i Västmanland, Terje Lund, til Nettavisen.

- Det er vel sånn at barnet døde etterpå, men eksakt hvor lenge etterpå, går det ikke an å uttale seg om, sier Lund.

Kvinnen ble sist observert 7. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag