RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk mote for Top Shop

Foto: Leon Neal (AFP)
Sist oppdatert:
Norsk designerduo går i Kate Moss' fotspor.

(SIDE2): Det er klær fra designerduoen Elton & Jacobsen som blir å finne i den populære London-butikken Top Shop.

Lanseringen skjer den 15. februar på Topshop Oxford Circus i London, en av verdens største motebutikker med over 200.000 besøkende hver uke.

Springbrett for designerspirer
Topshop er kjent for å være et springbrett for unge designere gjennom deres engasjement i London Fashion Week og sponsorprogrammet «New Generation». Elton & Jacobsen blir presentert i «pop-up»-butikken EDIT sammen med andre unge spennende designere fra hele verden, opplyses det om i en pressemelding. Butikken har tidligere samarbeidet med blant andre Kate Moss, hvis kolleksjon solgte ut på rekordtid.

Les hele saken
Moss solgt ut på rekordtid

Bak merket finner vi søstrene Åshild og Solveig Elton Jacobsen, som startet merket i 2007. Blant de andre designerne som er med i EDIT finner vi merkene KTZ fra Storbritannia, Camilla Norback fra Sverige, White Trumpet fra London/Paris, Wera it for the boy fra danmark samt flere andre. Hele fire svenske merker er representert i pop up-butikken.

Våt og kald Science Fiction-høst
Elton & Jacobsen lanserer sin tredje kolleksjon når neste sesong tiltar. Denne høsten går designerne tilbake til en mørkere fargepalett og legger vekt på spennende kvalitetsstoffer der overflate spiller en viktig rolle. Kolleksjonen er inspirert av sci/fi filmen Stalker (1979) av den russiske regissøren Andrei Tarkovsky. Design og materialvalg er inspirert av det visuelle og stemningen i filmen. Det er vått, kaldt, støvete, glasert, oljete, organisk, stille og beskyttende. Dette avspeiler seg i kolleksjonen i fargevalg, tekstur og kontraster i design og stoffer.

Vil uttrykke det klassisk og moderne
Sesongens muse er sangerinnen Catherine Ringer i den franske 1980-talls popduoen Les Rita Mitsouko. Hun representerer en noe gal femme fatale som liker å kle seg klassisk, men styler seg moderne.

Kolleksjonen består av klassiske jakker, skreddersydde voluminøse bukser, strukturerte skjørt og kjoler, strikkede cardigans, jersey kjoler, leggings med paneler og basis plagg som bodyer og topper.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere