RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk nei til FN-resolusjon om atomvåpen

Tre FN-resolusjoner mot atomvåpen ble vedtatt med overveldende flertall av FNs hovedforsamling i New York natt til tirsdag norsk tid. Norge støttet ingen av resolusjonene, ifølge Norsk Folkehjelp.

Norge avsto fra å stemme over to av resolusjonene og stemte mot den tredje.

Ifølge Østern stemte Norge nei til en FN-resolusjon som sier at alle stater har et etisk ansvar for å forby og avskaffe atomvåpen. Norge avsto fra å stemme da FN-resolusjonen om atomvåpens humanitære konsekvenser ble behandlet og avsto også da om en resolusjon om et humanitært løfte om å stigmatisere, forby og avskaffe atomvåpen ble behandlet.

– Med denne stemmegivningen kastet regjeringen fullstendig vrak på den rødgrønne regjeringens humanitære initiativ. Den får Norge til å fremstå som en høyst upålitelig samarbeidspartner, sier våpenpolitisk leder Grethe Østern i Norsk Folkehjelp i en pressemelding.

Regjeringspartiene ble tidligere i år bedt av en samlet opposisjon om å innta en mer offensiv rolle i kampen mot atomvåpen og for et internasjonalt forbud. Utenriksminister Børge Brende (H) sa til NTB mandag at Norge ikke vil stemme for resolusjoner med språk som innbefatter forbud som ikke er i tråd med Norges allianseforpliktelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere