RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk pilot har Obama i siktet

Sist oppdatert:
Se videoen med den norske jagerpiloten.

(SIDE3): Forsvarets jagerpiloter på Ørland hovedflystasjon opplever nok mer fart og spenning på en dag på jobben enn de fleste av oss andre gjør på et år og vell så det. I serien «Jagerpilotene» som går på Viasat 4 hver torsdag kan vi følge dem på oppdrag.

Jagerpiloten Gaff beskrives som Norges mest erfarne F16-pilot i programmet. Når president Barack Obama i fjor kom til Oslo for å motta Nobels fredspris var sikkerheten ekstrem, noe de fleste som var i Oslo under presidentbesøket eller dagene før fikk erfare.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I kveldens episode får vi være med når Gaff får oppdraget med å beskytte Airforce One når det kommer inn i norsk luftrom. I klippet under ser du hvordan piloten rykker ut så snart alarmen går, og hvordan de låser målbelysningspoden i jagerflyet på det som nok er verdens mest kjente fly.

Hele episoden ser du på Viasat 4 i kveld klokken 21.35.

Mer jagerfly: Vi har vært med 332-skvadronen i Bodø på øvelse. Der er det også mye action. For ikke å snakke om jagerflypiloten «Gambler» som har bombet taliban.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere