RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk politi får mindre ut av hver ansatt

Sist oppdatert:
I Sverige, Danmark og Finland får man mye mer politikraft ut av hver ansatt enn det man gjør i Norge. I Norge trengs det ni årsverk for å dekke én døgnoperativ tjenesteperson mens man i våre naboland klarer seg med seks.

Ifølge Politianalysen som er til behandling hos justisminister Anders Anundsen (Frp), koster et politiårsverk rundt 900.000 kroner. Den ukentlige arbeidstiden spriker fra 32,9 timer i Norge til 36,5 timer i Sverige, 37 i Danmark og 38,2 i Finland, skriver VG ifølge NTB.

Politianalysen fastslår at Politidirektoratet og Politiets Fellesforbund sammen bør foreta en grundig gjennomgang av arbeidstiden for å «etablere et avtaleverk som i større grad speiler politiets samfunnsmandat i kraft av å være en operativ beredskapsorganisasjon.»

Politidirektoratet bes også gi klare signaler om hvilke faktorer som må legges til grunn for beregning av helkontinuerlig tjeneste og hvordan framtidige vaktlister skal utarbeides.

Gjørv-kommisjonen fant ut at det er færrest politifolk på jobb på de tidene av døgnet hvor det skjer mest kriminalitet, nemlig på natten. Dette er en problemstilling som Politidirektoratet jobber med og vier stor oppmerksomhet, sier seksjonssjef Kjetil Mjøsund til avisen.

- Vi ønsker selvsagt at ressursene utnyttes så godt som mulig. Vi vil derfor gå dypere inn i materien. Men også vi stiller spørsmål om hvorfor det er så stor forskjell på Norge og de øvrige nordiske landene. Det er åpenbart nødvendig at noe blir gjort, sier Mjøsund. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere