RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk politi: Ikke kobling mellom Breivik og polakk

Oslo (NTB): Oslo-politiet sier de ikke kjenner til den påståtte koblingen mellom Anders Behring Breivik og den høyreekstreme mannen som er mistenkt for terrorplanlegging i Polen.

Kilder med nær kjennskap til etterforskningen i Polen opplyser at mannen planla å kopiere metodene som ble brukt av Breivik under terrorangrepet i Oslo 22. juli 2011.

Mannen har ikke forsøkt å skjule «sin fascinasjon for Breivik», ifølge Polens statsminister Donald Tusk. Det var analyser av Breiviks kontakter i utlandet som førte polske etterforskere til den mistenkte, opplyste Tusk på en pressekonferanse tirsdag.

Dette var tirsdag ukjent for norsk politi. Onsdag opplyser politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt at de har sett nærmere på saken.

- Vi finner ingen kobling i vårt etterforskningsmateriale, forteller Kraby til NTB. Politiadvokaten var sentral i arbeidet med terrorsaken.

Den polske mannen skal ha planlagt å utløse en bilbombe på fire tonn utenfor nasjonalforsamlingen i Warszawa. Han har allerede utført en prøvesprengning, som politiet har videoopptak av. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere