RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk politikk på sitt verste

Regjeringen står fast på at den i praksis skal granske seg selv etter rotet med savnetlister og andre feil etter flodbølgekatastrofen i Sør-Asia. Det inngir ikke særlig tillit.

Foreløpig står Frp alene om det som ville være selvsagt i de fleste andre kretser: Hvis regjeringens og Utenriksdepartementets arbeid med krisen skal granskes, så må det være en helt uavhengig gransking.

Det betyr at Stortinget må sette ned kommisjonen: Velge medlemmer, og gi mandat og tidsfrist for granskingen. Rapporten bør deretter leveres til Stortinget.

Istedet velges det en metode hvor regjeringen i praksis gransker seg selv: Regjeringen velger medlemmene («i samråd med Stortinget») og får rapporten, og legger deretter frem sitt syn til Stortinget.

Fantastisk nok klarte regjeringen å få de fremste opposisjonspolitikerne med på denne måten å gjøre det på.

Justisminister Odd Einar Dørum sier det slik: - Det er det politiske Norge på sitt beste når vi i felleskap velger å belyse oss selv .

Vi har normalt stor respekt for Dørum, men her mener vi han snur saken totalt på hodet. Det er faktisk norsk politikk på sitt verste å granske seg selv.

For de mange tusen norske turistene som fikk føle virkningene av UDs arbeid på kroppen kan intet mindre enn en fullstendig fri, uavhengig og grundig gransking være nok. Det må rett og slett til for å gjenreise tillit til at norske myndigheter har beredskap til å håndtere store internasjonale katastrofer med mange involverte nordmenn.

Hva mener du? Bør regjeringen sette ned granskingskommisjonen, eller bør den være fri og uavhengig? Diskuter saken på TV 2 Veggavisen (trykk her ).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere