*Nettavisen* Nyheter.

Norsk privatskole i Brussel mister godkjenningen

Oslo (NTB): Den norske privatskolen Scandinavian School of Brussels mister godkjenningen. Skolen må også betale tilbake statsstøtte på 4,8 millioner kroner.

Godkjenningen trekkes tilbake med virkning fra 19. juni i år slik at de rundt 300 elevene på skolen får fullføre skoleåret. Bakgrunnen for at skolen ikke lenger er godkjent er at Utdanningsdirektoratet har avdekket omfattende og alvorlige brudd på regelverket.

Skolen ble varslet høsten 2012 om at de kunne miste godkjenningen etter privatskoleloven. Dette skjedde etter at Utdanningsdirektoratet førte tilsyn med skolen samme år. Direktoratet har foretatt en grundig vurdering av skolen gjennom tilsynet og skolens senere uttalelser og innsendte dokumentasjon.

- Vi har ikke nødvendig tillit til en norsk privatskole som i lengre tid har brutt regelverket på mange områder, og som fremdeles har alvorlige mangler ved driften, sier direktør i Utdanningsdirektoratet, Dag Thomas Gisholt.

- Vi har merket oss at skolen har foretatt flere endringer etter at vi varslet dem, men dette er altså likevel ikke tilstrekkelig til at de kan få beholde godkjenningen, fortsetter Gisholt.

Gjennom tilsynet er det blant annet avdekket at skolen har ikke en forsvarlig økonomi- og regnskapsforvaltning, at skolen har over flere år visst om lovbrudd uten å korrigere dem, og at statstilskuddet delvis blir brukt på utenlandske elever. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.