RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk produksjon siger snart forbi Sverige

Oslo (NTB): Sveriges bruttonasjonalprodukt (BNP) er nå bare 6 prosent større enn det norske. Sjeføkonom Øystein Dørum i DnB NOR mener vi kan gli forbi i løpet av året.

Dørum har utarbeidet rapporten som viser at Sveriges tradisjonelle økonomiske forsprang på Norge har krympet de siste årene.

Skulle Norges bruttonasjonalprodukt i år vokse seg større enn Sveriges, vil det være en aldri så liten sensasjon egentlig, mener Dørum.

- De er nesten dobbelt så mange som oss. Og det gir ikke direkte mening at to så like land ikke skal ha i nærheten av samme produksjon per innbygger. Vi jobber vanvittig lite, og produserer veldig mye, sier Dørum til DN.no.

Rapporten understreker at også uten olje- og energieffekten på norsk økonomi, så viser tallene at vi er «ekstremt mer effektive enn svenskene».

Dørum sier at dersom BNP utvikler seg likt i begge land, kan vi i løpet av året se at valutakursen faller til 79 norske kroner for 100 svenske. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere