Gå til sidens hovedinnhold

Norsk rakett skal drive overlydsbil

Manchester (NTB): Når det britiske Bloodhound-teamet skal forsøk å bryte lydmuren og kjøre i over 1.600 kilometer i timen med bil, er det en norsk rakett som skal sørge for farten.

Norske Nammo, med base på Raufoss, skal levere både «hybridmotoren» og teknisk bistand til overlydsprosjektet Bristish Bloodhound, melder BBC. Riktignok er det ikke en kombinasjon av bensinmotor og elektrisk motor det er snakk om. For å sette ny fartsrekord for biler, trengs det både en rakett- og en jetmotor.

Målet er at overlydsbilen skal være klar i 2015. En testmotor er allerede designet og testet av teamet i samarbeid med firmaet Falcon Project i Manchester, men det kreves fortsatt mye tid og penger før det er duket for rekordforsøk.

Nammo leverer motorer til militære missiler og selskapets teknologi brukes i den europeiske romraketten Ariane 5. De har også utviklet hybridteknologi og har gode testfasiliteter.

- Det er en perfekt match, en perfekt mulighet, sier «blodhundens» sjefingeniør Mark Chapman om samarbeidet med Raufoss-bedriften. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis