Gå til sidens hovedinnhold

Norsk reder siktet for trafikkdrap

En norsk reder og tidligere høyrepolitiker fra Nordvestlandet er siktet for trafikkdrap i Chile.

41-åringen er også siktet for promillekjøring og for å ha stukket av fra ulykkesstedet, etter at han i forbindelse med en forbikjøring kjørte på en småbil med en familie på fem i byen Puerto Montt sør i Chile, skriver VG Nett.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Kritisk for ettåring
En 53 år gammel bestemor og det seks år gamle barnebarnet hennes mistet livet i ulykken, mens kvinnens datter, svigersønn og et ett år gammelt barn ble skadd. Tilstanden for ettåringen skal være kritisk.

Nordmannen etterlot sin egen Jaguar på ulykkesstedet og ble pågrepet til fots flere kilometer unna, ifølge avisen El Llanquihue.

I forhørsretten ble det hevdet at mannen var påvirket av alkohol og kjørte langt over fartsgrensa.

Vil ikke ha bistand
Den 41 år gamle rederen, som nå sitter i varetekt, er tidligere lokal- og fylkespolitiker for Høyre. Han har også vært leder i det lokale Høyre-laget på Nordvestlandet.

Den norske ambassaden i Santiago har vært i kontakt med mannens advokat, med selskapet han arbeider for og med påtalemyndigheten.

- Vi har tilbudt mannen bistand, men det takket han nei til, sier kommunikasjonssjef Bjørn Janssen i Utenriksdepartementet til Nettavisen tirsdag morgen.

(©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot