RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Illustrasjonsfoto: En ukrainsk soldat avbildet nær Donetsk i september 2014.
Illustrasjonsfoto: En ukrainsk soldat avbildet nær Donetsk i september 2014. Foto: Gleb Garanich (Reuters / NTB Scanpix)

Norsk-russisk nynazist kriger i Øst-Ukraina

Sist oppdatert:
En norsk-russisk 27-åring, som er bosatt i Tønsberg, kjemper på prorussisk side i Øst-Ukraina. Mannen er tilknyttet det norske nynazistmiljøet.

Mannen, som opprinnelig er russisk, har bodd i Norge i minst åtte år. Nå deler han bilder og videoer fra kamphandlinger i Ukraina på sosiale medier, skriver Klassekampen.

Videoene skal være fra området rundt Luhansk og viser flere hardt skadde ukrainske soldater og minst én person som er drept. I en av videoene vises mannen i kamp mot den ukrainske Aidar-bataljonen, som er en fascist-gruppe som kjemper mot de prorussiske opprørerne, skriver avisen.

I Norge har han bakgrunn fra det norsk-russiske nynazistmiljøet.

– Dersom det viser seg at personer fra det høyreekstreme miljøet drar til konfliktområder som for eksempel Ukraina, er det selvfølgelige interessante opplysninger for PST, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til avisen.

Han sier at PSTs vurdering av trusselen fra ytre høyre kan bli endret dersom det viser seg at personer fra det høyreekstreme miljøet deltar i kamphandlinger.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere