Norsk selskap avslørt som mulig amerikansk spionmål

EDWARD SNOWDEN: Edward Snowden jobbet som IT-tekniker Nationa Security Agency (NSA) da han lekket graderte opplysninger til en rekke medier. I dag han han fått opphold i Russland.

EDWARD SNOWDEN: Edward Snowden jobbet som IT-tekniker Nationa Security Agency (NSA) da han lekket graderte opplysninger til en rekke medier. I dag han han fått opphold i Russland. Foto: Channel 4 (Afp)

Dokumentene lekket av Edward Snowden avslører norsk selskap som mulig mål for NSA.

I den nyeste lekkasjen fra Edward Snowden brukes en norsk ip-adresse som eksempel på overvåkingsmål til den amerikanske etteretningstjenesten NSA, skriver Dagens Næringsliv.

Denne helgen la tyske Der Spiegel ut 68 nye sier av den enorme mengden data som Edward Snowden har stjålet fra NSA. Dokumentene omhandler overvåkingssystemet Treasure Map, som er bygget for «kartlegge hele internett- alle enheter, hvor som helst, hele tiden».

I dokumentene fremheves en ip-adresse som tilhører det norske selskapet Harris Norge, og utstyr i nettverket til Harris Norge som skal gi NSA og dets partnere overvåkingsmuligheter.

Harris Norge eies av amerikanske Harris Corporation, og leverer kommunikasjonsløsninger til flere norske olje- og gasskunder.

Daglig leder Sveinung Lapin i Harris Norge ønsket ikke å kommentere saken overfor DN, men sier:

- Jeg har ingen kommentar. Jeg har ikke lyst å høre om den saken der nå (...) Jeg antar at jeg vet hva du kommer til å si.

Heller ikke NSA vil kommentere denne saken konkret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.