I mange norske hjem står ladere i stikkontakten og trekker strøm selv om de ikke lader batterier. Mange ladere bruker strøm til ingen nytte og i noen tilfeller kan det også være brannfarlig.

Det var den evige ladingen av mobiler og Ipader om natten som gjorde at Morten Revill ville finne en tryggere og mer strømsparende måte å lade på.

Kokong kommer i tre ulike farger og er designet av designselskapet Frost sin Oslo-avdeling. I januar var Revill på CES-messen (Consumer Electronics Show) i Las Vegas. Der fikk Kokong mye oppmerksomhet.

Kommer i mars

- Det er avansert PCB i bunn som analyserer det som plugges inn og differensierer mellom lader, lader+enhet, eller ikke ladbar enhet. Kokong er primært utviklet for ladbare enheter, da vi putter lithium-ion batterier i flere og flere enheter, alt fra mobil, tablet, laptop, kamera, elsykkel og elbil, sier Revill.

Stikkontakten koster 799 kroner.

- Er ikke det mye penger for en stikkontakt?

- Kokong vil eliminere risiko forbundet med nattlading, og da synes jeg 799,- ikke er en stor investering for trygghet i hjem eller kontor. Mange vil dessuten spare inn investeringen i løpet av det første året. Vi kommer til å publisere en kraftkalkulator på lightcircle.io der man selv kan estimere hvor mye strøm man vil spare.

Flere interessenter

- En annen verdi her er at man ivaretar mobilbatteriet, eller på elsykkelen ved å belaste det mindre, og kan øke levetiden slik sett, sier Revill.

Per nå forhåndsselges den på Foto.no som er samarbeidspartner. Via dem vil Kokong også komme i salg på Komplett.no så snart vi har den på lager, som blir i begynnelsen av mars. Vi har også inngått et strategisk samarbeid med Amazon.com i USA når US-versjonen er klar på forsommeren, sier Revill og legger til:

- Design/tech kjeder fra bl.a. U.K, USA, Tyskland og UAE ønsker å selge Kokong, så vi jobber med avtaler nå.