RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk selskap vant prestisjepris

På verdens største mobilmesse var det et lite norsk selskap som fikk oppmerksomheten.

Alle som har fått oppringninger fra nummre som de ikke vet hva er, vet at det kan være ganske irriterende. Det er denne irritasjonen det lille norske selskapet Mobile Nordic har tatt tak i.

Lanserte med suksess
Selskapets forløper lanserte for tre år siden en mobiltjeneste sammen med 1881 som automatisk gjorde oppslag i deres nummerdatabaser hver gang et ukjent nummer ringte. Informasjonen fra 1881 ble automatisk vist på skjermen, og selskapet har høstet mye skryt for programmet.

Plutselig visste en alltid hvem som ringer, med mindre de har skjult nummer, mot å betale 39 kroner i måneden.

Siden den gangen ble selve selskapet Mobile Nordic opprettet, og selskapet har vokst seg ut av landet, med lansering i fem land så langt.

Vant bransjeprisen
Og nå får selskapet internasjonal anerkjennelse. Deres program Mobile 118 har vunnet prisen for beste forbrukerapplikasjon i bransjekoringen til GSMA på Mobile World Congress i Barcelona denne uken. Selskapet utkonkurrerte 11 andre selskaper om prisen.

- Dette er først og fremst en anerkjennelse om at vi driver med noe som er helt riktig, og lager noe som mobilbilbrukerne vil ha. Det er veldig mye «fun and games» der ute på mobilmarkedet, men dette er en nyttetjeneste som folk er villig til å betale for, forteller Rudi Rørstad i Mobile Nordic til Nettavisen.

Ruller ut i nye markeder
Han forteller at selskapet har inngått samarbeid med både Nokia og Sony Ericsson for å dytte ut applikasjonen i de markedene de er, og at de planlegger lansering i en rekke europeiske land i tiden som kommer, blant annet Tyskland og Italia.

- Tanken nå er å ta programmet globalt, sier en fornøyd Rørstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere