*Nettavisen* Nyheter.

Norsk sexforum hacket

E-postadresser på avveie, og brukerne får virus.

10.03.09 19:25

Hackere kan slå til der du minst venter det, og det har de drøyt 4500 brukerne av det norske dedikerte sadomasochistiske debattforumet «SMil Norge» nå fått erfare. Administratorene har sendt ut en melding til ale brukerne at uvedkommende har fått tilgang til nettstedets brukerdatabase.

«Uheldig hendelse»
«Til informasjon har vi beklageligvis hatt en uheldig hendelse hvor flere av våre brukeres e-post adresser sannsynligvis har blitt hacket ut av vår brukerdatabase», skriver administratoren i en melding.

E-postadressen har så langt blitt brukt til å sende en e-post til brukerne, som ser ut til å komme fra nettopp dette nettforumet, der det advares på engelsk om at nettstedet i flere måneder har hatt et sikkerhetsproblem. Det oppfordres så til å laste ned et verktøy fra Symantec for å undersøke om brukerne er infisert.

Trojaner spres
Problemet er at dette verktøyet på ingen måte er laget av det kjente sikkerhetsselskapet, men derimot i seg selv er en trojansk hest som lager problemer for brukerne.

Å forkle skadelig programvare som nettopp noe som skal fjerne skadelig programvare, er en vanlig fremgangsmåte som nettkriminielle bruker for å få brukere til å frivillig installere trojanske hester.

«Linken ble kalt Symantec, men gikk til et helt annet sted der man kunne laste ned programvare som utgir seg for å være virusskanner, men som sannsynligvis er et program som enten er en trojaner som lager bakdør til vedkommendes pc, eller et viruslignende program.

Dette er den mest skadelige siden ved hendelsen. De fleste brukere av forumet har ellers ikke oppgitt nok personopplysninger om seg selv til at det kan brukes til noe skadelig», skriver SMils nettredaktør til Nettavisen.

Frustrerte brukere
Nettavisen har blitt kontaktet av frustrerte brukere som ikke er spesielt fornøyd med at e-postadressene fra nettopp dette nettsamfunnet er på avveie.

- Hadde det vært fra nærmest et hvilket som helst annet sted hadde det ikke vært noe problem, men dette er et samfunn der mange nok ønsker å være anonym, forteller en bruker av forumet.

- Blandede reaksjoner
«Brukerne har så langt reagert litt varierende, men allikevel mer rolig enn jeg hadde sett for meg. Noen har valgt å forlate forumet da de føler seg usikre, andre er tilfredse med at de er informert tidlig.

Noen kommer med berettiget kritikk og med forbedringsforslag. Det er alltid berettiget å kritisere når det viser seg at sikkerheten ikke var god nok», skriver nettredaktøren.

Sikkerhetshullet skal være funnet og fikset. Brukerne oppfordres nå til å bytte passord umiddelbart, og ikke minst ikke laste ned verktøyet de får oppfordring om å laste ned. Samtidig påpeker administratorene at de aldri ville kommunisert med de norske brukerne på engelsk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.