*Nettavisen* Nyheter.

Norsk sexmarked styres fra Russland

Politiet bekymret for de lukkede sexmarkedene.

26.05.11 08:52

Antallet prostituerte har sunket og etter at den nye sexkjøpsloven ble innført har det skjedd en halvering av Oslos sexmarked. Politiet er nå bekymret over de lukkede russiske og litauisk miljøene, som fremdeles dominerer markedet, skriver Dagbladet torsdag.

- Vi har store problemer med å trenge inn i de russiske prostitusjonsmiljøene, sier leder for politiets STOP-gruppe, Harald Bøhler til Dagbladet.

Jentene som annonserer sextjenestene kan ifølge politiet operere med seks til sju forskjellige annonser hver. Det er ikke kvinnene selv som svarer når man ringer dem, men personer fra hallikorganisasjonen som står bak kvinnen.

Bøhler sier videre at i beste fall går inntjeningen til jentene til deres egen organisasjon, mens i verste fall er det ren menneskehandel. Han mener kvinnene blir kontrollert gjennom trusler fra hallikorganisasjonen om å skade den prostituertes familie i hjemlandet.

Politiet i Oslo mener at rundt 60 kvinner selger sex på innemarkedet.

Så langt i år er 34 sexkunder tatt for å kjøpe sex i hovedstaden. Dette er en økning på 34 prosent i forhold til samme tid i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.