*Nettavisen* Nyheter.

Norsk skip brakte 785 båtflyktninger til land

Lørdag morgen ble ytterligere 785 båtflyktninger i Middelhavet reddet og satt i land i Italia av det norske skipet Siem Pilot. Foto: Kripos (NTB scanpix)

Lørdag morgen ble ytterligere 785 båtflyktninger, blant dem 27 små barn, i Middelhavet reddet og satt i land i Italia av det norske skipet Siem Pilot.

25.07.15 16:57

Skipet har den siste måneden berget tusenvis av båtflyktninger i Middelhavet.

Migrantene ble plukket opp av tre italienske kystvaktskip, brakt om bord i det norske skipet og satt i land i Palermo på den italienske øya Sicilia lørdag morgen. De fleste av dem oppgir å være fra Eritrea.

Aldri tidligere har skipet hatt så like mange migranter om bord på en gang, ifølge Kripos.

– Det er krevende å ha ansvar for så mange mennesker, men det har heldigvis ikke vært noen alvorlig skadde eller alvorlig syke om bord, sier styrkesjef Erling Olstad.

Tusenvis reddet

Lørdagens oppdrag var det femte redningsoppdraget for Siem Pilot. Totalt har mannskapene brakt i land 2.709 migranter siden skipet ble en del av Operasjon Triton i juni.

Til VG sier Olstad at den siste gruppen med flyktninger ble plukket opp av de italienske kystvaktskipene 23. juli

– De beskriver at de har vært ute i båt i litt over et døgn, og dro ut fra Tripoli, men vi vet ikke helt hvilke båt de har vært i, da vi ikke fikk noen opplysninger om det fra de italienske skipene. Hoveddelen kommer fra Eritrea, men det er også migranter fra blant annet Syria, Bangladesh og Nigeria, sier han.

Fra Tripoli

Tall fra FN viser at minst 150.000 flyktninger har kommet over Middelhavet så langt i år, en dobling fra i fjor.

I april mistet 800 mennesker livet da båten de var i, sank på vei fra Libya til Italia. Bare 24 døde ble funnet etter ulykken.

Ulykken førte til at EU trappet opp redningsarbeidet i Middelhavet. Den norske regjeringen bestemte samtidig at Norge skulle bidra i operasjonen.

I tillegg til Siem Pilot skal en norsk redningsskøyte komme på plass øst i Middelhavet i august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag