RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk skip fraktet kjemiske stridsmidler ut av Syria

Sist oppdatert:
Damaskus (NTB-Reuters): Et norsk lasteskip har hentet en ny last med kjemiske stridsmidler fra Syria. I tillegg er noen kjemikalier ødelagt inne i landet.

- Det norske lasteskipet Taiko har i dag hentet nok en last med kjemiske stridsmidler fra den syriske havnebyen Latakia. Oppdraget ble gjennomført som planlagt, opplyser Forsvaret i en pressemelding mandag kveld.

Taiko er et av lasteskipene som deltar i frakten av kjemiske stridsmidler ut av Syria. Lasteskipene blir eskortert av flere marineskip, blant dem den norske fregatten Helge Ingstad, samt skip fra Danmark, Russland og Kina.

Hvor mye av kjemikaliene som nå er ødelagt og fraktet bort med skip, er ikke kjent.

- OPCW bekrefter at noe kjemisk materiale er blitt ødelagt inne i landet, samtidig som kjemiske stridsmidler blir fjernet, og er fornøyd med framgangen så langt, sier Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) i en uttalelse.

Mandagens last er den tredje med kjemiske stridsmidler som forlater Syria. Landet hadde egentlig frist til 5. februar med å kvitte seg med kjemikaliene som kan brukes til å lage kjemiske våpen. Fristen ble brutt, men FN tror ikke at syriske myndigheter haler ut tiden med vilje. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere