*Nettavisen* Nyheter.

Norsk skip i kamp mot pirater

Foto: LT Ugland Shipping (LT Ugland Shipping)

Uglandsskipet «Star Manx» ble lørdag angrepet av pirater og forsøkt kapret i Adenbukta.

16.05.11 07:38

Skipet, som eies av Lars T. Ugland fra Grimstad, var på vei fra Åheim på Sunnmøre til India med en last olivinsand da det ble angrepet, melder Agderposten.

Kapteinen på skipet forteller til Agderposten at sikkerhetsvaktene ombord måtte avfyre flere skudd før piratene gav opp kapringsforsøket.

- De kom mot oss med en lettbåt på rundt sju meter. Det tok bare ti minutter fra vi så båten til de var oppe langs skipssiden. Det var fire pirater og de hadde flere typer våpen med seg. Det var ingen tvil om deres hensikt, men da de skjønte at vi var bevæpnet stakk de av uten å fyre av skudd, forteller Olabre.

Kapringsforsøket skal ha skjedd utenfor kysten av Eritrea, men de fire sikkerhetsvaktene om bord, utrustet med AK 47 automatvåpen, hindret piratene.

Til Agderposten, forklarer skipets eier, Lars T. Ugland, hvorfor de velger å ha sikkerhetsmannskap om bord:

- Vi blir nødt til å ta konsekvensene av at dette er en krig. Min prioritet er mannskapet. Uten dem kan vi ikke drive denne butikken, så enkelt er det. Problemet er at piratene opererer i så store områder at det er vanskelig å sikre seg på annen måte enn å ha våpen om bord selv.

Les også: Danske soldater drepte pirater og reddet gisler

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.