Air France 447 styrtet i Atlanterhavet da det var på vei fra Rio de Janeiro til Paris 1. juni i fjor. 228 mennesker omkom i styrten, inkludert tre nordmenn.

Neste måned skal søket etter vraket gjenopptas, og et norsk skip og et amerikansk skip skal saumfare havbunnen ved hjelp av sonarer og undervannsroboter, melder BBC.

Svarte bokser ennå ikke funnet
Det ble funnet noen vrakrester og 51 lik flytende i havet under søket like etter ulykken, men de såkalte svarte boksene ble aldri funnet. Dermed er det vanskelig å konkludere årsaken til ulykken.

Leder for den franske havarikommisjonen (BEA) mener det er en god sjanse for å finne de svarte boksene i et nytt søk. Men understreker at det ikke blir noen lett oppgave.

- Først må vi finne høystakken, og deretter må vi lete etter nålen, sier Jean-Paul Troadec til nyhetsbyrået AP.

De to skipene skal søke i et område på 2000 kvadratkilometer. Troadec mener dette blir en av de mest kompliserte undervannsoperasjonene noensinne.

Defekte hastighetsmålere
De foreløpige resultatene fra granskningsrapporten viser at flygemaskinens hastighetsmålere var defekte og leste av feil hastighet like før flyet styrtet i havet. Men dette skal ikke være den eneste årsaken til flyulykken.

Det nye søket blir finansiert av Airbus og Air France og vil koste om lag ti millioner euro, noe som tilsvarer 80 millioner kroner.