RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk skole bryter samarbeidet med firmaet som sparket Marte

Foto: Rolf-Martin Hansen/NTB Scanpix (Tønsbergs Blad)
Idefagskolen tar avstand fra firmaet som sparket Marte (24).

(Tb.no:) TØNSBERG/DUBAI: Norske studenter har det siste tiåret blitt rekruttert til interiørkjeden «The One», som sparket Marte Deborah Dalelv etter at hun anmeldte voldtekt av en kollega i mars i år. Nå tar én av skolene som har rekruttert elever til interiørkjeden i mer enn ti år, sterk avstand fra det mye omtalte firmaet.

Dalelv ble sammen med flere medstudenter fra Idefagskolen i Tønsberg, rekruttert til interiørkjeden i Dubai i 2011. Rektor ved Idefagskolen, Lars Øygard, forteller at de ikke lenger vil anbefale firmaet for sine studenter.

– Vi kommer til å ta avstand fra dette firmaet. Vi kan ikke anbefale våre studenter å jobbe hos dem lenger. Historien om Marte vil vi fortelle til våre nåværende og kommende studenter, forteller han.

– Ingen grunn til å tro at dette skulle skje
Dalelv var ifølge Øygard den siste studenten som ble rekruttert til firmaet, og Idefagskolen hadde ingen mistanke om at noe lignende kunne skje.

– Det var ingen grunn til å tro at en slik forferdelig situasjon skulle oppstå.

– Hva gjør skolen for å sikre at studentene deres havner i et trygt firma?

– Det er vår plikt å sjekke firmaene og informere våre studenter. Vår fagavdeling snakker med firmaene, i tillegg blir firmaene Googlet. Vi undersøker firmaene så godt vi kan, sier han til Tønsbergs Blad.

Denne saken er levert av Tønsberg Blad.

Flere elever og én lærer jobbet i firmaet
Til sammen åtte elever ved Idefagskolen i Tønsberg har blitt rekruttert til interiørkjeden i Dubai. I tillegg skal en tidligere lærer ved skolen ha jobbet i firmaet. Læreren skal ha kommet med gode tilbakemeldinger om firmaet.

Nå vil imidlertid rektoren ved skolen advare sine studenter om hva som skjedde med Marte. Både på skolens nettsider og på skolen.

Dalelv ble dømt til seksten måneders fengsel for sex utenfor ekteskap i Dubai. Voldtekten skal ha skjedd på en jobbtur i Dubai med sine kolleger.

– Vi tar fullstendig avstand fra slikt menneskesyn, sier Øygard til tb.no.

Øygard forteller til Tønsbergs Blad at han synes det som skjedde med Marte er forferdelig. Rektoren beskriver Marte som en kjekk jente og elev.

Vurderer å bryte forbindelsen med firmaet
I tillegg til studentene som ble rekruttert fra Idefagskolen i Tønsberg, blir også studenter fra Westerdals i Oslo rekruttert til interiørkjeden i Dubai. Sistnevnte skole vil vurdere å bryte forbindelsen med interiørkjeden.

– Vi kjenner kun denne saken gjennom media, og på bakgrunn av det vurderer vi å bryte forbindelsen vi har med «The One», forteller markeds- og kommunikasjonssjef ved Westerdals, Vibecke Osfoss til tb.no.

Onsdag ettermiddag ble det klart at grunnleggeren av «The One» vil tilby Marte jobben tilbake. Han sier til den arabiske avisen Arabian Busines at Marte gjerne kan få jobben tilbake om hun ønsker det.

Marte Deborah Dalelv kom onsdag formiddag tilbake til Norge.

Denne saken er levert av Tønsberg Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere