RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk slurv med patenter

Sist oppdatert:
Norske bedrifter er dårlige til å beskytte sine produkter med patenter, og går derfor glipp av betydelig inntekter
Det er konklusjonen til Zacco Norway etter en undersøkelse der over 600 toppledere i norsk næringsliv fortalte om holdninger til patenter, forretningshemmeligheter, design, domenenavn og annet som går under betegnelsen immaterielle rettigheter, melder Aftenposten torsdag.

Toppsjef Ewy Kristiansen i Zacco Norway sier til Aftenposten at hun ikke har grunnlag for å tallfeste de antatt uteblitte inntektene, men sier til avisen at det dreier seg om betydelige inntekter.

Undersøkelsen er utført av MMI for Zacco, tidligere kjent som Bryns Patentkontor.

Ifølge udnersøkelsen har oppunder 70 prosent av de sjekkede bedriftene innenfor de siste tolv månedene ikke diskutert strategier knyttet til sine immaterielle rettigheter.

Zacco Norway inngår i skandinaviske Zacco, og Kristiansens oppfatning er at svensker og dansker, og dessuten finner, generelt er flinkere enn nordmenn til å ivareta immaterielle rettigheter, skriver Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere