*Nettavisen* Nyheter.

Norsk-somalier skutt og drept i England

DREPT: Norsk-somalieren ble drept i Milton Keynes utenfor London. Foto: (GOOGLE MAPS)

En norskfødt somalier (19) og hans kamerat ble drept på åpen gate.

30.05.11 22:39

Drapene skjedde torsdag kveld og har rystet den britiske byen Milton Keynes, 80 kilometer nord for London, skriver Aftenposten.

I byen bor det rundt 10.000 somaliere og mange innvandrere fra Eritrea og Polen.

- Vi kan bekrefte at han ble født i Norge og at han hadde et norsk pass. Vi vet imidlertid ikke hvor lenge han har bodde i Norge før han flyttet til England, sier politiførstebetjent Paul Beaney ved Thames Valley Police til Aftenposten.no.

UD ikke varslet
Gutten var bosatt i England med moren og flere søsken . Utenriksdepartementet og norsk politi har ikke fått melding om hendelsen.

- Vi får rutinemessig beskjed dersom det skjer noe med norske statsborgere i utlandet. Men her virker det som det er lite sannsynlig at han har norsk statsborgerskap. Selv om han er født i Norge, betyr ikke det at vi blir varslet, opplyser pressevakten ved Utenriksdepartementet.

Onkelen til norsk-somalieren sier til Sky News at nevøen fryktet for sitt liv i ukene før drapet.

Banket opp
19-åringen skal ha blitt banket opp gjentatte ganger de siste ukene, og moren skal ha flyttet til Birmingham for å unngå at sønnen kom i bråk. Til tross for dette skal 19-åringen ha fortsatt å besøke sine venner i Milton Keynes.

Drapet har fått stor omtale i britiske medier.

To menn på 33 og 21 år, samt en gutt på 13 ble arrestert timer etter drapet, men de tre ble løslatt mot kausjon i løpet av helgen.

Politiet sier til Sky News at de ønsker informasjon fra publikum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.