RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk surfefestival

Sist oppdatert:
Utsatt og vakkert i havgapet på Vestlandet gjøres det klart for Surfefestival på Stadlandet.

(BiipMag): – Fri Flyt Surfefestival skal være et rendyrket surfearrangement beregnet alle nivåer. Lapoint og Stadsurfing tilrettelegger med overnatting og leie av utstyr. Det vi også være mulig å ta surfekurs denne helgen, sier Fri Flyts Christian Nerdrum som planlegger festivalen sammen med Lapoints Jarand Fretheim.

Lite, men idyllisk
Det er god mobilisering i den idylliske kommunen ellers. Låven som ligger på stranden i Hoddevika klargjøres til sosiale kvelder, fest, foredrag og filmvisninger, opplyses det om i en pressemelding.

Erfarne og proffe surfere blir også tatt godt vare på. To havraftingbåter fra Vågsøy Adventure er booket for å søke etter nye spots rundt den utsatte kystlinjen utenfor Stadlandet.

300 meters bølge
– Vi har så mange usurfede bølger her oppe, og Thomas Hagen med raftingbåten hevder å kjenne til en ukjent bølge som bryter 300 meter, forteller Jarand Fretheim som er medeier i Lapoint. Jarand har bosatt seg på Stadt og bygget opp en helt ny surfcamp hvor noen av de 70 deltakerne skal bo.

– Vi har både dame- og herregarderobe med varm dusj som er klar til å ta dere imot etter en surfeøkt i Atlanterhavet, sier Jarand.

LES OGSÅ: Norges svar på Hawaii

Fotokonkurranse
Det legges opp til surfekonkurranse ved en av de kjente breakerne på Stad hvor målet er «Beste bølge», og det blir konkurranse for skarpe fotografer.

– Vi jobber dessuten med å få opp den anerkjente skaperen Mika Lourenço fra Portugal til å holde kurs om brettkonstruksjon. Mika shapet brettet Tiago Pires slo ut Kelly Slater med under Rip Curl Search Pro i Indonesia. Her kan du lære å lage ditt eget Kelly Killer - brett!

Vanntemperaturen på Stadt skal fortsatt være rundt 15 grader på denne tiden av året. Det blir ikke kaldt med de draktene vi bruker i dag. Golfstrømmen fungerer lengre her enn på Østlandet. Men mer viktig er vel at sjansen for bølger er stor i midten av oktober.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere