*Nettavisen* Nyheter.

Norsk terrorsiktet dro til Syria med kamerat

Fredrikstad (NTB): Nordmannen (22) som er siktet for terrorhandlinger etter å ha vært i Syria, dro sammen med en kamerat til det borgerkrigsherjede landet.

22.07.14 10:30

Kameraten, som også er 22 år gammel, oppholder seg fortsatt i Syria, etter det VG får opplyst.

De to vennene skal ha bodd i samme kommune på Østlandet i flere år, og begge har tilknytning til den islamistiske gruppen Profetens Ummah. På kameratens Facebook-profil ble det i begynnelsen av januar lagt ut et bilde av en anonymisert mannsperson med kamuflasjebukse, grå hettegenser og to automatvåpen i hendene, skriver avisen.

Mannen som nå er terrorsiktet, ble pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) på Gardermoen da han kom tilbake til Norge 7. februar. Det er første gang norske myndigheter sikter en norsk statsborger for terrorhandlinger som skal ha skjedd i Syria.

Mannen skal være én av rundt ti personer fra Østfold som har reist til Syria for å delta i borgerkrigen. Han skal ha blitt radikalisert mens han var i kontakt med Profetens Ummah i Norge.

Mannen har ikke et kriminelt rulleblad i Norge, og han er for tiden innlagt på et sykehus i Oslo-området. I forrige uke ble det klart at PST foreløpig ikke kommer til å be om varetektsfengsling av mannen fordi de mener det ikke er stor nok fare for bevisforspillelse i saken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.