Norsk Tipping-ansatt tok jackpoten

Hamar (NTB): En ansatt hos Norsk Tipping ble 43.000 kroner rikere da det ble jackpot på en testautomat i selskapets lokaler på Hamar forrige uke.

Selv om automaten av typen Belago i utgangspunktet skal brukes til testing og demonstrasjon av spillsystemet, slo gevinsten til da en ansatt prøvde seg, skriver VG.

Norges Bingo- og lotteriforbund slår alarm og ber om at Norsk Tipping rydder opp.

- Dette forventer jeg blir ryddet opp i øyeblikkelig, slik at det ikke ser ut som operatøren deltar i spillet på lik linje med de andre spillerne i landet. Selv om de ansatte bruker sitt eget spillkort, oppfattes dette som uheldig, fordi tilliten mellom kunder og Norsk Tipping svekkes, sier leder Tage Gullbrandsson.

Også underdirektør Jan Petter Sæbø i Lotteritilsynet er kritisk til at automatene blir benyttet til privat bruk hos Norsk Tipping.

- Det er bare et fåtall personer som trenger å teste maskinene i arbeidsøyemed. At alle ansatte og besøkende reelt kan delta i spillet, er en uheldig praksis. Det finnes ikke noe tillatelse til en slik bruk, sier han. Tilsynet har nå bedt Norsk Tipping om en redegjørelse for praksisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.