RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk Tipping varsler gjennomgang av rutiner

Oslo (NTB): To dager før politiet slo til mot en kommisjonær i Norsk Tipping, varslet selskapets øverste ledelse en gjennomgang av rutiner og regler for Norsk Tippings spill.

I en artikkel på selskapets hjemsider spør administrerende direktør Torbjørn Almlid om det kanskje er for lett å kunne låne andres spillkort for å kunne spille for mer enn maksimumsbeløpet, noe som er ulovlig.

Han spør om kontrollen med spillaktiviteten på enkeltkamper er god nok. Torsdag fikk han et foreløpig svar fra politiet i Oslo, som siktet en av de 4000 kommisjonærene for å ha medvirket ved ulovlig spill basert på kampfiksing.

Informasjonssjef Einar Busterud avviste overfor NRK torsdag kveld at Norsk Tipping var kjent med at noen av kommisjonærene var i søkelyset, men at toppledelsens advarsler var på sin plass er det neppe tvil om.

I artikkelen skriver direktør Almlid at Norsk Tippings viktigste formål er å sørge for at pengespill skjer innenfor ansvarlige rammer. Derfor har selskapet begrensninger på hva en enkeltperson kan spille for, og for Oddsen også hvor mye som kan omsettes per kamp på en terminal hos kommisjonæren.

Beløpsgrensen på 5000 kroner bidrar også til at Norsk Tipping blir mindre attraktivt for spill på fiksede kamper enn utenlandske selskaper, skriver sjefen for det norske nasjonale selskapet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere