Norsk turistbuss veltet i Sverige

VELTET: En buss på vei fra Oslo til Stockholm kjørte av veien på E18 i Örebro lørdag formiddag.

VELTET: En buss på vei fra Oslo til Stockholm kjørte av veien på E18 i Örebro lørdag formiddag. Foto: Kicki Nilsson (TT / NTB scanpix)

To personer alvorlig skadet.

20.04.19 14:06

En turistbuss har kjørt av E18 like sør for den svenske byen Örebro og veltet, skriver Aftonbladet lørdag formiddag.

Omkring 20 personer skal ha vært om bord i bussen, full av turister fra Myanmar, og åtte av dem er fraktet med ambulanse til Universitetssykehuset i Örebro. Det får Nettavisen opplyst av svensk politi.

- De resterende elleve er transportert til et helsesenter. Ikke nødvendigvis fordi de er skadet, men for oppfølging av sjokkskader eller smerter etter ulykken. Bussjåføren er uskadet, men selvfølgelig sjokkert, forteller Jens auf der Heide, vakthavende i politiregionen Bergslagen, til Nettavisen.

Klokken 11 opplyser Universitetssykehuset imidlertid at det kun er totalt fem personer som er sendt til sykehus. To av disse er alvorlig, men ikke livstruende skadet.

- De opplysningene vi har fått er at det er en turistbuss som har veltet. Det er snakk om en norsk turistbuss, en dobbeltdekker, på vei fra Oslo til Stockholm, sier auf der Heide videre.

Ulykken skal ha skjedd like sør for Örebro. Foto: (Skjermdump/Google Maps)

Politiet og redningstjenesten er på stedet for å ta hånd om de skadde personene.

- Politiets innsats har gått ut på å bistå redningstjenesten på stedet med å redde liv og ta hånd om skadde, sier auf der Heide.

Han forteller at det fortsatt er uklart hvorfor bussen veltet, men politiet har beslaglagt bussen og igangsatt etterforskning av ulykken. Trafikken skal gå som normalt, dog noe langsomt, i begge retninger.

Ulykken skjedde i 09.20-tiden lørdag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.