Norsk United-debut

17-åringen nær scoring i debuten for Manchester United.

17 år gamle Joshua King gikk fra Vålerenga til Manchester United, og onsdag fikk fotballdrømmen oppfylt!

Scoret nesten

Sammen med sin norske lagkamerat Magnus Wolff Eikrem var han med i United-troppen mot Wolverhampton i ligacupkampen onsdag kveld. Unggutten ble byttet inn ni minutter før full tid, og fikk sin debut da Manchester United vant kampen 1-0.

King var nær ved å få en drømmedebut, men keeperen fikk slått ballen utenfor da nordmannen knallet til. Han kom også til ytterligere en avslutning, og viste frem dragninger som imponerte fansen.

King, som i likhet med John Carew har gambisk far og norsk mor, var tiltenkt en rolle på Vålerengas guttelag. Men progresjonen hans var så god at han imponerte på juniornivå - dermed ble han hentet av United.

Imponert Ferguson

- Han er veldig rask, den gutten, og har en herlig innstilling. Han er bare 17, og har en virkelig god framtid, sa manager Sir Alex Ferguson om sin debutant.

Hovedpersonen var lykkelig over å få sjansen.

- Jeg likte det. Det var et stort steg opp for meg. Jeg vet jeg må trene hardt, og jobbe, og ta sjansene hvis de kommer. Men dette er en stor dag for meg, selv om jeg kanskje burde scoret, sier Joshua King til klubbens egen kanal MUTV etter debuten.

Skryt fra VIF-trener

- Han er veldig atletisk. Fysikken kan beskrives som eksplosiv, det vil si at han er rask, særlig på de første fem meterne. Han er dyktig en-mot-en, og har gode finter. Allerede som 15-åring er han godt utviklet, og er over 1.80 meter høy. Joshua har treningsvilje, og er en vinnertype. Det er kanskje han beste egenskap, sier Vålerengas spillerutvikler Andrea Loberto.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.