RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk Vekst-kjøper solgte Bjørge

Sist oppdatert:
Fondsgrupperingen som har kjøpt Norsk Vekst sine investeringer godkjente salget av Bjørge-aksjene. Les hva Norsk Vekst styreformannen sier om kritikken mot selskapet her
Christian Falck-Pedersen er styreformann i Norsk Vekst, selskapet som tidligere i sommer meldte om at de hadde solgt størstedelen av sine investeringer til en ukjent kjøper fra 25. august.

Flere stusset derfor på at Norsk Vekst i går flagget at de hadde solgt sine aksjer i Bjørge, en av de store plasseringene i porteføljen.

Les mer om den saken her:
Merkelig salg fra Norsk Vekst

Styreformann Falck-Pedersen sier til iMarkedet.no at salget av Bjørge-aksjene skjedde i overensstemmelse med grupperingen som har kjøpt investeringene i Norsk Vekst.

- Dette var klarert med kjøper, sier Falck-Pedersen som sier at de anså dette som den beste måten å sikre verdiene på.

Falck-Pedersen sier videre til iMarkedet.no at de hadde prissatt aksjene i Bjørge noe lavere enn det selskapet fikk i markedet. Bjørge aksjen gikk fra 10 kroner onsdag til 12,50 kroner etter at det ble kjent at Aker-eide Aker Capital hadde kjøpt flere av aksjene fra innsidere i selskapet.

- Men man må huske på at selskapet tidligere i vår gikk på børs til 7 kroner aksjen. Vi synes ikke det var ønskelig at det skjedde så mye i selskapet nå, og vi var heller ikke med på den runden på ti kroner. Da vi begynte å se på aksjonærsitsen etter transaksjonene så fant vi det hensiktsmessig å selge, sier Falck-Pedersen til iMarkedet.no.

Falck-Pedersen sier til iMarkedet.no at de har registert at flere har stilt spørsmålstegn ved at styret i Norsk Vekst hadde anledning til, på vegne av aksjonærene, selge store deler av selskapets verdier.

- Problemet var at vi fikk et bud på bordet som innebar at styret skulle ta stilling til dette. Sammen med vår advokat, som var med på hele styremøtet, og hans klare oppfatning var at dette hadde vi fullmakt og kompetanse til. Dette er slått fast i tre juridiske betenkninger , sier Falck-Pedersen.

- Vi hadde tenkt til å informere generalforsamlingen om vår beslutning, samt legge frem ulike mulige veivalg for Norsk Vekst i fortsettelsen, sier Falck-Pedersen til iMarkedet.no.

Men Falck-Pedersen understreker at de der og da hadde kompetanse, og at de da ikke kunne løpe sin vei når det først hadde budet på bordet, et bud som forutsatte styrebehandling.

Etter at iMarkedet.no snakket med Falck-Pedersen torsdag ettermiddag offentliggjorde Norsk Vekst navnet på lederen av investorgrupperingen som skal ta over verdiene til Norsk Vekst. Det er det amerikansk baserte private equity-fondet HarbourVest.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere