*Nettavisen* Nyheter.

Norsk villsvinjeger dømt til fengsel for å ha skutt en svensk jogger

BA OM LENGRE STRAFF: Den norske villsvinjegeren som skjøt en 75 år gammel jogger i Sverige, er i Helsingborgs tingsrätt dømt til ett års fengsel for grov uaktsom kroppsskade og grovt brudd på jaktloven. Aktor Ola Lavie ba om tolv års fengsel for mannen. Foto: Johan Nilsson (TT / NTB scanpix)

Den norske villsvinjegeren er dømt til fengsel i ett år for grov kroppsskade og grovt brudd på jaktloven.

18.04.19 11:37

En 48 år gammel Buskerud-mann var tiltalt for drapsforsøk i Sverige etter å ha skutt mot en jogger. Nordmannen har sittet fengslet siden i Sverige siden starten av februar, og aktor i saken ba om tolv års fengsel.

Under rettssaken ble det vist en film fra jegerens varmesøkende kikkertsikte. I filmen kan man se at jegeren sikter mot en mørk figur og avfyrer et skudd, ifølge Aftonbladet.

Dette er ikke bevis nok for at mannen visste at han siktet på et annet menneske, mener retten.

- Vi som ser filmen i etterkant ved at dette er et menneske. Da finnes det ifølge forskning stor risiko for at vi overvurderer vår evne til å kunne oppdage dette i skuddøyeblikket, sier tingrettsdommer Sofia Tollgerdt.

Mannen var tiltalt for flere grove brudd på jaktloven, men var også siktet for ulovlig bruk av ammunisjon, bruk av varmekikkert uten tillatelse, samt seks tilfeller av ulovlig jakt på rev og rådyr i mørket, ifølge en pressemelding fra Åklagarmyndigheten.

Les også: Norsk villsvinjeger tiltalt for drapsforsøk i Sverige

Området brukes av norske villsvinjegere, skriver NRK som først omtalte saken. Hendelsen skal ha skjedd 29. november i fjor, da fornærmede var ute på joggetur i Skåne i Sør-Sverige. Da skjøt 48-åringen en 75 år gammel mann i hofta.

48-åringen erkjente å ha skutt joggeren, men hevdet at det var et uhell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.