Norskættet seiler savnet utenfor Brasil

Thomas Tangvald er savnet etter at han i begynnelsen av mars seilte alene fra Fransk Guyana med kurs mot en øy utenfor Brasil.

16.05.14 04:34

Thomas Tangvald, sønn av den kjente norske eventyreren Per Tangvald, er savnet etter at han i begynnelsen av mars seilte alene fra Fransk Guyana med kurs mot en øy utenfor Brasil.Både den brasilianske og guyanske kystvakten har søkt etter soloseileren i over to uker, men har nå gitt opp letingen, skriver Seilas.

Tangvald startet reisen fra Fransk Guyana i Sør-Amerika 4. mars. Målet var øya Fernando de Noronha utenfor Brasil. Der skulle han flytte sammen med sin kone og to sønner, som ikke var med på turen.

Tangvald har stort sett livnært seg som båtdesigner og havseiler med base i Karibia, skriver VG. Han skal ikke være norsk statsborger, men ble kjent for det norske TV-publikummet da han deltok i programmet «Folk i farta» med Alex Rosén som programleder.

Thomas Tangvald er sønn av Per Tangvald, en norsk seiler og eventyrer som allerede i 1959 satte ut på jordomseiling i seilbåten Dorothea. Per Tangvald omkom i et forlis i 1991 sammen med sin ni år gamle datter Carmen, et forlis der sønnen Thomas, da 15 år, var den eneste overlevende.

Nå er altså også sønnen savnet på havet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.