RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norskdrevet barnehjem snart tomt for mat og vann

DRIVER BARNEHJEM: Norske Erlend Johannesen fra Trondheim driver et barnehjem på Filippinene.
DRIVER BARNEHJEM: Norske Erlend Johannesen fra Trondheim driver et barnehjem på Filippinene. Foto: Streetlight Norge (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:

Tacloban (NTB): Situasjonen er kritisk ved det norskdrevne barnehjemmet Streetlight på Filippinene. - Det er like før mat- og vannrasjonene tar slutt, er siste beskjed fra tyfonherjede Tacloban.

Nordmannen Erlend Johannesen og barna på barnehjemmet klamret seg fast til taket da tyfonen slo inn over byen før helga. Nå begynner situasjonen å bli kritisk, opplyser Streetlight.

- Det er like før mat- og vannrasjoner tar slutt, og det ryktes at en ny tyfon og et forferdelig regnvær kommer en av de nærmeste dagene, sier Sidsel Bjørnseth.

Gruppa var i kontakt med Johannesen mandag ettermiddag. Han fortalte at de begynte å bli slitne, og at situasjonen i byen var utrygg.

- I tillegg har vi fått opplysninger om at fengslene har løslatt alle fanger, noe som påvirker sikkerheten til våre folk i Tacloban, sier Bjørnseth.

Streetlight jobber nå for å få tre frivillige nordmenn ut av området, men opplyser at syke og skadde så langt er blitt prioritert.

- Totalt skal vi evakuere mellom 80 og 90 mennesker. Veiene er stengte og denne operasjonen er komplisert. Vi ser på flere mulige løsninger, men vil ikke komme med detaljer før noen av de er bekreftet, sier Bjørnseth.

Hun understreker at de norske frivillige befinner seg på et trygt hotell med militærvakter utenfor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere