*Nettavisen* Nyheter.

Norske Ane best av verstingene

Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT (EPA)

Ane Enderud tok sin første verdensmestertittel i frikjøring på ski i Verbier søndag. Se bildene.

23.03.09 00:51

Frikjøring foregår på ski og snowboard, bokstavelig talt over stokk og stein ned bratte fjellsider. Dette er ekstremsport på snø. Søndag ble verdensmesterne kronet i sveitsiske Verbier, der utøverne kastet seg utfor fjellet Bec des Rosses, 3222 meter over havet.

SE STOR BILDEKARUSELL NEDERST I SAKEN

Norsk verdensmester
Og det var en norsk kvinne som gjorde det best på ski. Ane Enderud har dominert The Freeride World Tour 2009 og tok seieren også under avslutningen i Verbier, melder arrangøren på nettstedet Xtreme Verbier. Enderud har dermed sikret seg sin første verdensmestertittel i frikjøring.

Franskmannen Xavier de le Rue var best i snowboard, mens franske Aurelien Ducroz var best på ski på herresiden. Amerikanske Susan Mol tok tredjeplassen søndag, men sikret seg verdensmestertittelen i snowboard på kvinnesiden sammenlagt. Det var Geraldine Fasnacht som vant snowboardkonkurransen søndag.

God sesong
Ane Enderud har kjørt godt hele sesongen og lå på en fjerdeplass, kun 500 poeng bak svenske Marja Persson, før fjerde og siste runde av årets Freeride World Tour i Verbier i Sveits, ifølge Friflyt.no.

- Jeg gleder meg til å kjøre facen. Jeg har startnummer fem, og jentene starter først. Det er en fordel, uttalte hun til Friflyt.no dagen før konkurransen.

Etter Verbier drar Enderud hjem til Norge og Røldal.

Nervøs for konkurransen
Enderud var den eneste norske som tok medalje i verdensmesterskapet i frikjøring, men en annen nordmann har også vært med og kjempet.

- Den verste facen jeg har sett, skrev Torgrim Vole i sin blogg lørdag, dagen før konkurransen. Han startet i herrenes skiklasse.

- Nervøsiteten ligger tykk i lufta utenfor hotellet. Men på denne tiden i morgen er alt overstått og forhåpentligvis har jeg en fin erfaring å se tilbake på, skrev han lørdag.

Vole hadde startnummer 25 og sa seg heldig med trekningen. Den første deltakeren i herreklassen hadde startnummer 14.

- Det betyr at jeg ikke setter utfor først - og at jeg ikke behøver å stå lenge på toppen og vente.

Etter konkurransen forteller Vole at han skal hjem til Norge for å delta i filmopptak og flere konkurranser. Vole har vært på farten siden nyttår, og gleder seg til komme hjem til Vågå.

1761

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.