*Nettavisen* Nyheter.

Norske artister støtter Timbuktu

Foto: Bonnier

Både Karpe Diem, Erik og Kriss, Samsaya og Mira Craig er positive til at Timbuktu la ut sin nyeste singel på omdiskuterte Pirate Bay.

23.09.08 14:39

(BiipMag): I går gikk den svenske artisten Timbuktu imot strømmen og la ut singelen «Tack för klaffet» på fildelingssiden Pirate Bay. Han går dermed utenom plateselskapene og deler musikken direkte med fansen helt gratis.

Norske rap-og R&B-artister er positive til Timbuktus nye taktikk:

Industrien forandrer seg
Mira Craig er usikker på hvilke intensjoner Timbuktu hadde med å legge ut den nye singelen gratis, men synes samtidig at det høres smart ut:

- Ja, det høres smart ut. Kanskje jeg må vurdere, vi får se hvordan det går, Vi i denne industrien lærer jo av hverandre hele tiden, og det er jo nye tider, så JA jeg tror det er smart jeg.

Les også:
Slipper singel på Pirate Bay

Går imot sjefene
Rapperen Kriss fra «Erik og Kriss» synes det er tøft gjort av Timbuktu å gå imot sjefene:

- Det er dritfett, og det viser virkelig at mannen har baller. Han går jo i mot alle sjefene. Jeg har tenkt tanken selv, mange folk gjør jo det der før de blir kjent. Både vi og OnklP og Jaa9 ble jo kjent sånn, men å gjøre det som Timbuktu har gjort nå, det er jo helt rått. Kanskje han tenker at man ikke tjener noe på singler uansett, sier Kriss ifølge Kingsize.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Presse.

- De betaler regningene
Chirag fra Karpe Diem forteller at de er avhengige av plateselskapenes økonomi for å få gitt ut musikk, men at han ikke har noe imot at andre artister gir ut musikken sin gratis:

- Vi bli heller klint til for å spørre om det, hehe. Jeg er ingen forkjemper for plateselskaper, men de betaler regningene. Hvis jeg vil ha noen til å spille trompet på skiva mi, vil jeg gjerne kunne betale dem for det, og det tror jeg ikke Pirate Bay gjør. Men så lenge jeg kan finne noen andre som vil betale for skiva mi, er jeg åpen for det. Jeg vil bare lage musikk, og få den gitt ut. Jeg er bestevenn med Pirate Bay jeg, men hvis folk ikke kan betale åtte kroner for en låt jeg har laget, så har vi ikke råd til å gi ut musikken, sier Chirag.

Tror du norske artister kan leve av musikken hvis de legger ut musikken sin gratis på nett? Kommentar nedenfor!

Klikk på bildet for å forstørre.

- Litt skummelt og vilt
Selv om de norske artistene er positive til Timbuktus stunt så må de også tenke på å tjene penger:

- Han kan leve godt av å spille live, så da går det kanskje bra å gjøre noe sånt, men det høres litt skummelt og vilt ut også. Men han er så stor, at selv om han legger det ut gratis, vil sikkert folk fortsatt komme til å kjøpe musikken lovlig. Jeg vet ikke hvorfor han har valgt å gjøre dette, og kjenner ikke så godt til Pirate Bay. Jeg vet bare at det er ulovlig. Men det er jo sånn at man ikke kan kontrollere nettet uansett, så han gjør det kanskje for å teste hvordan det er å gå den helt andre veien, sier Samsaya om Timbuktus nedlastningstunt.

Tidenes hype?
Samsaya synes også at det beste hadde vært både å kunne leve av musikken og å kunne gi den bort gratis:

-I stedet for at det skal lekke til nettet, så gir han det bare bort direkte. Det gir kanskje tidenes hype? Jeg synes ikke at det er bra at folk laster ned ulovlig, men han har jo gitt bort låta gratis. Jeg mener at om det var mulig å leve av musikken samtidig som man ga den bort gratis, så hadde jo det vært det beste,

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.