Norske Arun banket på dører for Obama

Foto: Jonathan Ernst/Privat (Reuters)

- Vanlige amerikaneres innsats i valgkampen imponerer, sier Arun Ghosh. Nordmannen har hjulpet Demokratene i vippestaten Virginia.

07.11.12 21:31

Flere norske politikere og partiansatte har dratt til USA for å se og lære av den amerikanske valgkampen. Norske Arun Ghosh dro til Richmond i vippestaten Virginia for å banke på dører for Demokratene og Barack Obama.

Nettavisen følger USA-valget direkte her

Fra dør til dør
- Jeg har gått dør til dør og ringt massevis av folk. Obama-kampanjen er ekstremt godt organisert. De bruker avansert teknologi for å gi frivillige gode verktøy til å nå potensielle velgere, forteller Arun Ghosh idet valglokalene i delstaten stenger og valgmedarbeiderne kan si vel blåst og kaste seg inn i valgvaken.

Ghosh, som til daglig er informasjonsrådgiver i Sosialistisk Venstreparti, sier han mange amerikanere gjør en frivillig innsats i valgkampen.

Imponert over frivillig innsats
- Jeg er imponert over de frivillige her; folk tar seg fri fra jobben i flere måneder for å stille opp gratis, sier han.

En annen nordmann som har fulgt det amerikanske valget på nært hold er stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen fra Høyre.

Han har tilbrakt fire uker hos den norske FN-delegasjonen i New York og har dermed også fått god anledning til å følge valgkampen.

- Det er selvfølgelig høytid for en politisk nerd akkurat nå, skriver han på sin blogg konservativ.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ole N. Olsen

- En negativ kampanje
Høyre-politikeren var i Chicago i 2008 og fikk oppeve Obamas valgskred på nært hold.

Det fremste kjennetegnet på Obamas kampanje har denne gangen ikke vært det politiske budskapet, men de harde personangrepene, ifølge Røe Isaksen.

«De idealistiske, store drømmene kan fortsatt skimtes i slagordet ”Forward!”, men i det store og det hele fører Obama en negativ kampanje mot Mitt Romney og republikanerne. Temaet for kampanjen er de økende forskjellene i USA og det faktum at de rikeste på toppen klarer seg stadig bedre, mens vanlige folk sliter. Problemstillingen er høyst reell. USA burde være opptatt av stagnasjon i middelklassen og av en økonomi som ikke lenger kan bære den myteomspunnede amerikanske drømmen», skrev Røe Isaksen i sin oppsummering av valgkampen fredag.

HTML EMBED
:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.