RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske bank- og forsikringskunder svært lojale

Sist oppdatert:
Nordmenn bytter i liten grad ut sine bank- og forsikringsforbindelser, selv om de bare er sånn passe fornøyd med det de har.
En undersøkelse TNS Gallup har gjort for Finansnæringens Hovedorganisasjon viser at ni av ti bankkunder har holdt på sin hovedbankforbindelse det siste året.

Samtidig svarer to av tre at de har vært hos sin hovedbank i over ti år.

Blant forsikringsselskapene er lojaliteten noe mindre, men også her sier 37 prosent at de har vært hos sitt selskap i over ti år. 86 prosent har ikke skiftet selskap det siste året.

Blant kundene til liv-selskapene er det bare 4 prosent som har skiftet selskap det siste året, og nesten halvparten av de spurte sier de har holdt på kundeforholdet i over ti år.

Den sterke lojaliteten står i kontrast til en måling av styrken på kundeforholdet i den samme undersøkelsen. Ut fra en såkalt TRI*M-indeks ligger både norske bank- forsikrings- og livskunder i kategorien «mulig sårbar».

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere