RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske barn mer utsatt for nettmobbing

Oslo (NTB): Norske barn bruker mer tid på internett enn barn i andre europeiske land og er derfor mer utsatt for mobbing og seksuelt og trakasserende innhold.

23 prosent av norske barn sier de har hatt plagsomme opplevelser på nettet, framgår det av EU Kids Onlines oppsummering av europeiske barns digitale hverdagsliv, skriver Aftenposten.

Videre har 34 prosent av norske barn i undersøkelsen sett ett eller flere seksuelle bilder på nett det siste året, høyest av alle landene i Europa.

Undersøkelsen viser dessuten at 20 prosent av norske barn har sett eller mottatt seksuelle meldinger via nettet, betydelig høyere enn snittet, som er 6 prosent i Europa. Dessuten svarer 8 prosent at de er blitt mobbet via internett.

Likevel trenger ikke tallene å leses utelukkende negativt. Norske hjem er veldig teknologisk oppdatert, og tidlig kjennskap til og bruk av internett bidrar til at norske og skandinaviske barn scorer høyt på digitale ferdigheter, blant annet når det gjelder kunnskap om kildekritikk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere