RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske barn verst på å oppsøke skadelige nettsider

Stavanger (NTB): Norske barn ligger på europatoppen når det gjelder å oppsøke nettsider som kan være skadelige, viser en fersk rapport.

Rapporten fra forskningsprosjektet EU Kids Online, hvor 25.000 barn fra 25 land er intervjuet, viser at norske barn og ungdommer er de som oftest oppsøker nettsier som oppfordrer til hat mot folkegrupper, anoreksi, selvskading og selvmord, skriver Aftenbladet.

Situasjonen er så spesiell at helt nye råd rettet mot norske barn, ungdommer og foreldre nå skal utarbeides, skriver avisen.

Når EU-kommisjonen og aktører fra hele Europa møtes for å diskutere temaet denne uka, skal en pakke med råd diskuteres.

- Anbefalingene vi gir andre land, treffer ikke barn og foreldre i Norge. Dette fordi norske barn har høyest tilgang til håndholdt utstyr, som smarttelefon, i Europa. Men også fordi vi ligger høyt på nettmobbing og bruk av skadelige nettsider, sier forsker Elisabeth Staksrud.

Undersøkelsen viser at 16 prosent av norske barn mellom 11 og 16 år har vært inne på nettsider om selvskading. 9 prosent av barna i denne aldersgruppen oppsøker nettsteder som forteller hvordan de kan begå selvmord. Så mange som 31 prosent har vært inne på nettsider som dyrker hat mot andre folkegrupper. 47 prosent av guttene og 42 prosent av jentene mellom 14 og 16 år har vært inne på hatsider. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere