RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Bates blir Red Cell

Sist oppdatert:
Bates-eier Cordiant ble nylig kjøpt av konkurrenten WPP. Nå tyder ting på at det norske Bates-kontoret går inn i Red Cell-nettverket.

I sommer ble den britiske byrågiganten WPPs oppkjøp av konkurrenten Cordiant godkjent, og WPP fikk overta Cordiant for 266 millioner pund. Cordiant er den britiske eieren av Bates, som blant annet har kontor i Norge. Dermed er det overveiende sannsynlig at Bates-navnet forsvinner fra markedet.

Ifølge det svenske reklametidsskriftet Resumé, kommer de nordiske byråene til bli behandlet for seg. Avisen siterer Bates Sverige-sjef Sten Andersen på at byrånettverket står spesielt sterkt i Norden og kommer til å få særbehandling.

Nå som kjøpet er godkjent av europeiske og britiske konkurransemyndigheter innledes diskusjoner om hva som skjer med de ulike Cordiant-kontorene rundt om i verden og en rekke fusjoner er dermed på trappene, men det kommer neppe til å skje i Norden.

- I Sverige og Norden er det ikke aktuelt at Bates blir en del av WPPs eksisterende byråer, sier han til Resumé.

Ifølge ham blir det avgjort hva som skjer med de nordiske byråene i september. Bates norske sjef, Pål Trælvik, stiller seg derimot uforstående til saken når Propaganda ringer ham. Fra før eier WPP Ogilvy i Norge, men Trælvik har tidligere uttalt at det ikke vil være hensiktsmessig å slå sammen de to byråene.

- Dette kjenner ikke jeg til. Vi har riktignok et godt samarbeid internt i Norden og kjenner hverandre godt fra før, men etter det jeg kjenner til kommer vi til å inngå i Red Cell, sier han.

Dermed kan det se ut til at i alle fall norske Bates går over i et allerede eksisterende WPP-byrå. Red Cell er et av mange heleide byrånettverk reklamegiganten WPP sitter på. Nettverket har 20 kontorer i 16 land, over hele verden. Blant kontorene er Berlin Cameron/Red Cell, som nylig fikk Coca-Cola Classic-kontoen.

I Norge har Bates slitt med inntektene i en årrekke. Byrået har skiftet ledelse flere ganger de siste årene og har på det nærmeste blitt halvert, både hva inntekter og antall ansatte angår. Fjoråret ga nok en underskudd i den tosifrede millionklassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere