Gå til sidens hovedinnhold

Norske bedrifter bruker mindre tid på skatterapportering

Oslo (NTB): Norske bedrifter bruker bare halvparten så mye tid på skatterapportering som gjennomsnittet i EU, viser en undersøkelse fra PricewaterhouseCoopers, Verdensbanken og den internasjonale finansorganisasjonen IFC.

Undersøkelsen er gjennomført i 189 land og har sett på skatte- og avgiftsnivå, skatteregelverk og hvor mange timer en referansebedrift med 60 ansatte vil bruke på skatte- og avgiftsrapportering i de ulike landene.

I Norge bruker en mellomstor bedrift 83 timer årlig på skatte- og avgiftsrapportering. I Tyskland er tidsbruken 218 timer. I Danmark brukes det 130 timer på dette, i Sverige 122 timer og Storbritannia 110 timer. I USA ligger tidsbruken på 175 timer, mens tilsvarende bedrift i Japan bruker 330 timer, skriver Dagens Næringsliv.

- Med et ellers høyt kostnadsnivå for bedrifter i Norge, er det veldig bra at Norge kommer godt ut på dette området, sier statsminister Erna Solberg (H).

Hun mener internettportalen Altinn har hatt stor betydning når det gjelder avbyråkratisering og tidsbruk på skatterapportering. Altinn ble lansert for ti år siden fordi norske bedrifter brukte svært mange årsverk på rapportering til statlige bedrifter.

- Denne undersøkelsen understreker hvor viktig forenkling og effektivisering er for norsk næringsliv, sier Solberg. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai