Gå til sidens hovedinnhold

Norske Bjørn Emil er i Nice: - Hundrevis i panikk ropte «run,run,run»

Måtte søke tilflukt i kjeller etter at en lastebil kjørte inn i folkemengde og drepte minst 80 personer.

Bjørn Emil Lillevik hadde nettopp stått og sett på fyrverkeriet i forbindelse med den franske nasjonaldagen da en lastebil kjørte inn i folkemengden på Promenade des Anglais i Nice torsdag kveld.

Bakgrunn: Minst 80 drept da lastebil kjørte inn i folkemengde i Nice

Han, kjæresten og en kamerat hadde kommet seg til en restaurant like i nærheten av promenaden da de så folk komme løpende i panikk.

- 100-150 stykker kom løpende mot oss og ropte «run,run,run». Vi ante ikke hva som foregikk og ble redde fordi folk var paniske, gråt og løp for livet, sier Lillevik til Nettavisen på telefon fra hotellet sitt i Nice.

Les også: Bildene fra terrorangrepet i Nice ryster verden

- Visste ikke om det var trygt

Da panikken oppsto tok han tak i kjæresten sin og mistet kompisen ut av syne. Sammen med en stor gruppe mennesker søkte de tilflukt i en kjeller under en restaurant.

- Der sto vi og ventet i i rundt en halvtime, uten mobildekning. Vi visste ikke om det var trygt å gå ut, forteller han.

- Skjelvne

Etter en stund ble det vurdert som sikkert å forlate kjelleren. Lillevik og kjæresten kom seg i sikkerhet på hotellet og fant kameraten sin i sikkerhet.

- Vi sitter her og ser på en fransk nyhetskanal, men skjønner ikke mye. Vi er ganske skjelvne.

- Vi er omgitt av blålys

Flere nordmenn i Nice forteller om kaotiske tilstander etter det som skal ha vært et angrep i den franske havnebyen Nice.

– Totalt to politibåter og tre luftambulanser har ankommet. I tillegg til store kolonner med ambulanser, brannbiler og politibiler, forteller generalsekretær i FpU, André Bråthen, som er i Nice på ferie med kjæresten. Han forteller at det kommer et jevnt tilsig med brannbiler, politibiler og ambulanser hele tiden.

– Det skjedde trolig under fyrverkeriet. Kjæresten min stusset over at noe hørtes rart ut, men det var vanskelig å fastslå fordi det ble skutt opp raketter, sier han til NTB.

Innelåst på restaurant

Paul Kleiven, fotovaktsjef i NTB, forteller at havnepromenaden var fylt av folk i forbindelse med feiringen av den franske nasjonaldagen.

– At det var tusenvis av mennesker ute, er nok ikke en overdrivelse, sier han.

Et par fra Stavanger sitter innelåst på en restaurant 300-400 meter fra stedet.

– Vi er blitt anbefalt å bli værende her, forteller Erik og Lene Helliesen til Stavanger Aftenblad.