Norske Bjørnar er få meter fra infernoet nå: - Sjokkopplevelse

Norske Bjørnar Østgaard var blant de første til å se starten på det uvirkelige dramaet som utspiller seg i Paris mandag kveld.

15.04.19 23:40

Oslo-mannen er i den franske hovedstaden på påskeferie med familien og passerte Notre-Dame ved stengetid for turister i ettermiddag. Der og da bestemte den norske reisegruppen seg for å prioritere en sen lunsj fremfor turistkøene, og satte seg på en uterestaurant i Latinerkvarteret med direkte innsyn til den ikoniske katedralen.

Så brøt dramaet løs. Resultatet kan du se i videoen over her.

Les mer: Sterke reaksjoner i Paris. En brannmann alvorlig skadd

- Notre-Dame sto definitivt på programmet vårt her, men vi bestemte oss kort tid før brannen å dra dit torsdag. Det blir ikke noe av nå, sier en rystet Østgaard på telefon fra Paris.

Han så dramaet utspille seg fra start og forteller nå om sterke scener i folkemengdene som er kommet til å for å se det som skjer. Han anslår avstanden fra der de sitter til katedralen til rundt hundre meter.

INFERNO: Bjørnar Østgaard befinner seg på en restaurant i umiddelbar nærhet av den verdenskjente katedralen Notre-Dame. Han forteller om sterke scener som utspiller seg i folkemengdene i Paris.

- Vi ble oppmerksomme på oppskjørtede mennesker som så i retning Notre-Dame og røykutviklingen på taket. Vi gikk ikke lang tid før vi skjønte at dette var veldig dramatisk. Brannfolk på taket måtte tas ned og vi kjente etter en stund varmen fra flammene, sier en sjokkert Østgaard på telefon fra Paris.

Brannalarmen gikk ved 18.50-tiden mandag kveld. Bilder fra infernoet viser flammer og tykk røyk som velter opp fra taket på den berømte kirkebygningen. Om lag en time etter at brannen startet, raste spiret midtskips ned.

4G-nettet er overbelastet med de tusenvis av turister og parisere som nå kommuniserer hjem og til nyhetsredaksjoner om det som skjer.

- Stemningen her nå er helt uvirkelig. Folk gråter. Dette er en stor tragedie, en sjokkopplevelse, sier nordmannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.