RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Canada-tap tredoblet

Sist oppdatert:
Jan Reinås og Norske Skogs datterselskap, Norske Canada Ltd, fikk et tap i fjerde kvartal som var tre ganger så stort som året før
Det var lavere papirpriser som var årsaken til at selskapet økte tapet.

I fjerde kvartal fikk Norske Canada et tap på 37,3 millioner kanadiske dollar, 18 kanadiske cent. Dette tilsvarer et underskudd på 24,4 millioner amerikanske dollar. I samme kvartal året før var tapet på 12 millioner kanadiske dollar.

Salget til selskapet, som eies av Norske Skog, falt til 405,6 millioner kanadiske dollar i fjerde kvartal ned fra 412,8 millioner i samme periode året før.

Norske Canada skriver i meldingen at prisene falt så mye som 40 dollar pr. tonn fra tredje til fjerde kvartal.

- Selv om resultatene er skuffende, er de ingen overraskelse, gitt de fortsatt veldige dårlige markedsforholdene, og våre planlagte vedlikeholdsprosjekter, skriver adm. dirketør Russell Horner i Norske Canada i meldingen.

Horner peker videre på at det er tegn i markedet på at fundamentet er i bedring, men poltisk og økonomisk usikkerhet fortsetter å tåkelegge utsiktene på kort sikt.

Selskapet ser etterspørselen etter kvalitetspapir på samme nivå i 2003 som i 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere