RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske diplomater sendt hjem etter forbudt romanse

Minst fire ansatte i Utenriksdepartementet har mistet sikkerhetsklareringen etter å ha innledet forhold til personer fra feil land.

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) sendte i fjor sommer et brev til Utenriksdepartementet der de presiserer reglene for sikkerhetsklarering av ansatte i utenrikstjenesten, særlig knyttet til ansatte som innleder forhold til utlendinger.

Etter dette rundskrivet mistet minst fire UD-ansatte klareringen. I tillegg skal minst to ha fått nedsatt klarering.

Tre av dem som er fratatt klareringen, jobber fortsatt i departementet, men med omfattende restriksjoner. Adgangskortene er inndratt og de må fotfølges når de beveger seg rundt på arbeidsplassen. De har heller ikke tilgang til graderte sambandssystemer eller dokumenter. Tre av de berørte er hjemkalt fra utlandet, ifølge VG.

Kommunikasjonssjef Frode Andersen ønsker ikke å kommentere enkeltsaker, men understreker at hver sak får en grundig individuell behandling.

– Det hender med jevne mellomrom at ansatte i UD ikke får fornyet sin sikkerhetsklarering, eller får en lavere klarering enn det er anmodet om, sier Andersen til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere