RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske dommere trues med vold og drap

Det er registrert 23 trusler mot dommere og domstoler i Norge siden 1. januar i fjor, viser en kartlegging utført av Domstolsadministrasjonen.

Fire av hendelsene er bombetrusler mot domstolene, mens de nitten andre er rettet direkte mot dommerne, skriver Aftenposten.

Førstelagmann Sverre Nyhus ved Eidsivating lagmannsrett har fått et brev i posten med bilde av en gravstøtte med navnet sitt på.

- En annen trussel gikk ut på at de ville tenne på huset til noen i familien. Det er klart slikt gjør inntrykk, sier Nyhus til avisa.

Dette er første gang Domstolsadministrasjonen har gjort en kartlegging over tid av trusler mot dommere. De fleste truslene kommer skriftlig, mens seks trusler er rettet ansikt til ansikt mot til dommerne.

- Dommere må stadig oftere forholde seg til trusler og sikkerhetshendelser, sier Sven Marius Urke, direktør i Domstolsadministrasjonen.

Problemet har blitt så alvorlig at det er tatt opp med justisminister Anders Anundsen (Frp). Noen av tiltakene som er foreslått, er at alle trusler mot dommere skal anmeldes og forfølges, samt at den enkelte domstol skal få bistand til å håndtere alvorlige sikkerhetshendelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere