RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Even kan bli Mister World

Sist oppdatert:
Even Birkedal (26) er en av de fem finalistene som kan bli sendt til «Mister World» i Kina.

(SIDE2): Missegeneral i Frøken Norge, Geir Hamnes, vil satse på mannlige modeller. Han fikk ikke inn mer enn 60 påmeldte til «Mister World», men har nå plukket ut fem finalister. Til sammenligning var det over 2.200 kvinner som meldte seg på Frøken Norge-konkurransen.

- Det er et langt stykke å gå, men vi håper dette er et stort satsningsområde. Mange av guttene er nok redde for å få homsestempel, vi må derfor jobbe med å øke forståelsen av en slik konkurranse. Dette er en fantastisk mulighet for de fem finalistene vi har plukket ut, sier Geir Hamnes til Side2.

Sunnhet og utseende
Even Birkedal mener de fleste forbinder mannlige konkurranser med såkalte muskel-gutter, men dette gjelder ikke for «Mister World».

- Vi skal være en representant for landet, det vil si en kombinasjon av sunnhet, godt utseende og det er viktig å ha noe fornuftig for seg, noe å komme med, sier Birkedal til side2.

Birkedal driver til daglig med salg og markedsføring, har bakgrunn innen idrett og har også en del erfaring fra modellbransjen.

Men hvis 26-åringen vinner konkurransen er det et tsunami-prosjekt han ønsker å rette fokus mot.

- Jeg holder på med et prosjekt, en dokumentar, som tar for seg katastroferammede områder, forteller finalisten. Han nevner tsunamien i Thailand og påpeker at mange ikke vet hva som har skjedd med personene som bor der og familiene som har blitt splittet.

Birkedal mener derfor at hvis det blir fokus rundt ham så vil det bli større publisitet og oppmerksomhet mot tsunami-prosjektet.

- En av mine aller beste venner er også i finalen, så hvis ikke jeg vinner så håper jeg han gjør det.

100 nasjoner
«Mr. World»-finalen finner sted i Kina i mars, der nærmere 100 nasjoner vil delta. Hvem som skal representere Norge stemmes fram av publikum og en fagjury som ledes av Benedicte Finnema i Oriflame Norge.

De andre finalistene er Preben Askø (18), Charles Joachimsen (25), Sivert Aassve (19) og Joaquim Rosenlund (19).

Les mer om mote og skjønnhet her

Følg Side2 på mobilen

OPPDATERT PÅ SMS: Send kodeord «sladder» til 1984! (kr 4/pr mld)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere